Офіційна пошта        [email protected]

Телефон приймальної ректора   (0564) 94-70-21

Донецький юридичний інститут МВС України

Кожен народ має свій неповторний уклад життя, свої обряди, звичаї, танці, пісні, легенди, які проявляються і в кулінарії. Гастрономічні звички, пристрасті й антипатії, способи готування їжі й прийоми подачі страв складалися в кожного народу протягом століть. У кожного народу свої, історично сформовані особливості харчування. Вони пов'язані з географічним положенням, історією країни, її економікою, народними традиціями, віросповіданням. Так, можна з повним правом говорити про нині сформовану сучасну вітчизняну кулінарію, що увібрала в себе все краще з кухонь народів далекого й ближнього зарубіжжя. Українські борщі й вареники, російські пироги й млинці, грузинські шашлики, вірменська толма, японські суши, швейцарське фондю, італійські карпаччо й піца, американські гамбургери, східна шаурма й багато інших національних страв давно вже стали інтернаціональними, здобувши загальне визнання.

Отже, у їдальні Донецького юридичного інституту МВС України, факультету №1 притаманна українська національна кухня. Кухарі Донецького юридичного інституту МВС України готують курсантам різноманітну українську кухню, а саме український борщ, каші, пиріжки, гречаники, сало, пампушки з часником, традиційний компот, тощо. Все це неймовірно смачно, ситно, неповторно! Ці страви дуже апетитні і відзначаються високою поживністю. Дуже багато продуктів для других страв  проходить обробку -  спочатку їх обсмажують або варять, а потім тушкують або запікають. Це зберігає їх аромат і надає їм соковитості. Українська кухня гідна стати улюбленою для кожного гостя нашої країни!

Ми дякуємо нашим кухарям за таку смачну їжу, яку вони готують для нас!

Центр курсантського самоврядування

Донецького юридичного інституту МВС України Факультету №1

Дегтярьова Марія